Öppet hus på VIDA Nössemark 29 april kl 9.00-13.00

Den 23-29 april arrangeras VidaVeckan som riktar sig till skogsägare, men också till dig som är nyfiken och intresserad av skog.

Som en del av denna vecka håller Vida Nössemark i samarbete med Fam. Andersson Skog AB öppet hus i Nössemark. Förutom rundvandring på Sågverket får du möjlighet att träffa din lokala virkesköpare.

Välkommen!

Bilder från Öppet hus VIDA Nössemark

Christian Nilsson, ny skogvaktare hos oss på Fam. Andersson Skog AB

Christian Nilsson, ny skogvaktare på Fam. Andersson Skog AB.

2017-09-01

Vi välkomnar Christian Nilsson, ny medarbetare hos oss på Fam. Andersson Skog AB. Christian är utbildad skogvaktare med många år skoglig erfarenhet. Han har de senaste 28 åren jobbat för Moelven Skog AB i Ed.

– Christian är ett bra tillskott till vår personalstab. Den långa erfarenheten, kunskapen och det stora kontaktnät blir ett lyft för hela vår organisation, berättar Johan Andersson, Ägare och VD i företaget.

Vida Skog AB köper Nössemarks såg

Vår samarbetspartner Vida Skog AB köper Nössemarks Såg.

VIDA koncernen köper mark, byggnader och produktionsutrustning av Moelven Nössemark Trä AB. Anläggningen ligger i Nordvästra Dalsland ca 10 km från norska gränsen.

Planen är att tillverka produkter uteslutande ur klentimmer. Produkterna kommer att komplettera och falla väl in i VIDAs nuvarande produktsortiment.

VIDA planerar att modifiera nuvarande anläggning och investera i ny maskinpark. Den totala investeringen uppgår till 250-300 miljoner och kommer att pågå under ca 1,5 år. Vi räknar med att successivt starta produktionen under tredje kvartalet 2016 och förväntar oss vara i full drift under andra halvåret 2017. Vid full drift kommer anläggningen sysselsätta ca 55 medarbetare och producera 150 000 m3 sågad vara.

Arkiv

2015-12-14 – Vida Skog AB köper Nössemarks såg